Блог

Експрес-уроки музичного мистецтва для учнів 6 класів.

 

Один із музикознавців, котрий досліджував вплив музики на людину, довів, що твір В. А. Моцарта «Рондо в турецькому стилі» поліпшує настрій.

Імпровізація (лат. improvisus - непередбачений) - створення художнього твору (наприклад, музичного, поетичного, сценічного) в момент його виконання без попередньої підготовки.

Ноктюрн (франц. nocturne - нічний) - лірична наспівна мелодична п'єса, зміст якої пов'язаний з художніми образами ночі.

У музиці, як і в літературі, є різні за характером твори: ліричні, драматичні, епічні та комічні. Музичний образ, створений композитором, також може мати різний характер.

У творчості Й.С. Баха є чимало клавірних творів, написаних у різних музичних жанрах.

Цікаво знати, що в мистецькій скарбничці композитора є багато музичних жанрів, які належать до камерно-інструментальної музики. З ними ми будемо ознайомлюватися упродовж декількох наступних уроків. Запам'ятайте назви цих жанрів.

Опера (іт. opera - твір, дія, праця) - вид театрального мистецтва, музично-сценічний твір, заснований на синтезі музики, слова, дії. В опері сценічна дія органічно поєднується з вокальною (солісти, ансамблі, хор) та інструментальною (оркестр) музикою, досить часто - з балетом і пантомімою, а також із образотворчим мистецтвом - гримом, костюмами,...

© 2017 Олександр Драган. Всі права захищені.
Створено за допомогою Webnode
Створіть власний вебсайт безкоштовно! Цей сайт створено з допомогою Webnode. Створіть свій власний сайт безкоштовно вже сьогодні! Розпочати