Блог

Експрес-уроки музичного мистецтва для учнів 6 класів.

 

Ораторія (італ. oratorio, від лат. ого - говорю, благаю) - великий концертний твір на певний сюжет для солістів, хору і симфонічного оркестру.

Реквієм - траурна заупокійна меса в римо-католицькій церкві, а також музичний жанр, написаний у формі та на тексти заупокійної меси. У виконанні реквієму беруть участь хор, оркестр та солісти.

Канта́та (італ. cantata, від лат. canto - співаю) - твір урочистого або лірико-епічного характеру, що складається з декількох закінчених номерів, виконується співаками-солістами, хором у супроводі оркестру і призначений для концертного виконання.

Духовна музика - вокальні або вокально-інструментальні (інколи інструментальні) твори на канонічні, релігійні за змістом тексти або сюжети.

Ви зайшли на блог любителів хорового співу. Погляньте - тут Ви знайдете відповіді на декілька питань...

Ми часто чуємо вислів: співати хором - це справжнє мистецтво. Коли ж розпочалася історія хорового виконання?

Вокальний ліричний твір для голосу з інструментальним супроводом найчастіше називають не піснею, а романсом. Слово «романс» має іспанське походження і спочатку означало світську пісню романською, тобто іспанською мовою.

В кожній країні є свої державні символи, один з яких - музичний твір, який називається гімн. Без виконання гімну не розпочинається жодне державне свято чи урочиста подія, зокрема, святкова шкільна лінійка, спортивні змагання, тощо.

© 2017 Олександр Драган. Всі права захищені.
Створено за допомогою Webnode
Створіть власний вебсайт безкоштовно! Цей сайт створено з допомогою Webnode. Створіть свій власний сайт безкоштовно вже сьогодні! Розпочати